Diplomazwemmen


De kempvis is een erkende instelling voor zwemlessen.

De zwemlessen worden gegeven in groepsverband aan groepjes van circa 10 kinderen. De lessen zijn 1x 45 minuten op de zaterdagmorgen. De leeftijd waarop de kinderen in de lessen instromen is 4 jaar of ouder. U kunt uw kind opgeven vanaf de leeftijd van 3 jaar.

Na het behalen van het ABC-diploma bieden wij de erkende pakketten Zwemvaardigheid en Snorkelen  aan. Daarnaast kunnen zij na het behalen van het A-Diploma ook instromen bij wedstrijdzwemmen of waterpolo. Laat ze gerust vrijblijvend een keertje mee trainen. Kijk hiervoor bij de algemene informatie van wedstrijdzwemmen of waterpolo. Voor u als ouder hebben wij Trim- en Recreatiefzwemmen dit alles onder leiding van ervaren gediplomeerde trainers.

U kunt uw kind of uzelf telefonisch inschrijven bij onze ledenadministratie, telefoon 06-18995566 of via het aanmeldingsformulier.  Heeft u nog vragen, neem dan gerust contact op met het bovenstaande telefoonnummer of stuur een email aan ledenadministratie@kempvis.nl.

Na het behalen van het C diploma kan er bij de Kempvis verder worden gezwommen voor de Zwemvaardigheids diploma’s. Zwemvaardigheids trainingen zijn op zaterdag morgen. Tevens kan er gekozen worden voor verschillende pakketten, zoals snorkelen, survival, kunstzwemmen en balvaardigheid.

Hieronder vindt U de lijst met spullen die verplicht zijn en zelf aangeschaft moeten worden, voor de verschillende diploma’s.

 

Zwemvaardigheid 1, 2 en 3
 • T-shirt met lange mouwen
 • Lange broek
 • Schoenen
Snorkelen 1,2 en 3
 • Duikbril
  • met elastische hoofdband en soepele gelaatsrand. Moet voorzien zijn van een neusknijper en van splintervrij glas(tempered)
 • Snorkel
  • moet open J.TYPE zijn, mag geen sluitende Klepjes hebben, moet een flexibel mondstuk (van rubber)hebben, langste deel 1,8 cm diameter binnen maat.
 • Zwemvliezen
  • Voor kinderen jonger dan 12 jaar niet langer dan 40 cm en breed 24 cm. Zij moeten geheel bestaan uit het zelfde materiaal (van rubber) ook de voet delen en een gesloten hiel hebben.
BELANGRIJK om te weten als er begonnen wordt met de lessen  snorkelen het is niet toegestaan om met oordopjes in deel te nemen aan de lessen snorkelen. Bij de aanschaf van een uitrusting moet deze aan de volgende eisen voldoen wil met aan het diploma zwemmen mogen deelnemen. De bril moet veiligheids glas hebben(temmered) de zwemvliezen uit één geheel bestaan van rubber met een gesloten hielDe snorkel een recht pijpje met een rubberen mondstuk zonder afsluitklepjes. Wilt U hier rekening mee houden, dit zijn de eisen van de NRZ wij moeten ons hier aan houden. Is de uitrusting niet inorde kan er niet aan het afzwemmen deelgenomen worden.


OM AAN DE LESSEN MEE TE KUNNEN DOEN IS HET BELANGRIJK DAT DEZE SPULLEN DE EERSTE LES

GELIJK MEE WORDEN GENOMEN.