Nieuwbenoemde ereleden Zwemvereniging de Kempvis


Tijdens de algemene ledenvergadering van 12 maart zijn er 7 leden van zwemvereniging de Kempvis benoemd tot erelid.Ere leden 2024

Niilo Alakopsa, vanaf 2001 lid van de vereniging en direct vrijwilligerstaken opgepakt. In 2001 begonnen met de opleiding tot scheidsrechter en opleiding tot trainer in 2010. Acht jaar lang waterpolo secretaris geweest, tijdens die jaren de digitalisatie begeleid van de wedstrijdformulieren en startkaarten. Nog steeds actief als scheidsrechter en tevens beoordelaar van nieuwe scheidsrechters. Tevens verzorgt hij regelmatig cursussen voor leden van de Kempvis.

Wendy Bijl, lid sinds 1978 en vanaf haar 16e al actief met diverse vrijwilligerstaken. Ze was Waterpolocommissie lid en verzorgde de startkaarten. Ook is ze trainster en coach geweest van meisjes teams. Ze verzorgde ook vele feestavonden voor de hele vereniging. Het clubhuis heeft mede onder haar leiding twee keer een verbouwing ondergaan, tevens is ze kantinebeheerder (samen met haar man) en zorgt daarvoor het onderhoud, inkopen en schoonmaak. Sinds 2015 is ze trainster van de trimzwemgroep op de vrijdagochtend.

Frans de Koning, lid sinds 1989 en vanaf 1991 scheidsrechter inmiddels opgeklommen tot scheidsrechter van de reserve eredivisie, als grensrechter bij het EK in Eindhoven en bij de KNZB-bekerfinale actief geweest. Hij heeft ook zwemlessen gegeven bij het diplomazwemmen. Sinds 2008 trainer en coach van diverse jeugdteams. Ook al jaren jeugd coördinator bij het waterpolo.

Nico van Nieuwamerongen, lid sinds 1977 als jeugdtrainer heeft hij er mede voor gezorgd dat de pupillen en jeugd waterpolo werd opgericht in de jaren 80. Daarmee is hij mede grondlegger van de opbouw van onze vereniging. Hij is afgelopen tientallen jaren diverse malen trainer en coach geweest van verschillende teams, tot op de dag van vandaag. Hij geniet veel aanzien in de regio, mede door zijn gedegen opleiding als waterpolotrainer en coach. Jarenlang was hij de organisator van de Kempvis disco’s en was hij daar de diskjockey. Als klusjesman ook actief in de kantine van het zwembad in Waterland en nu ook weer in het clubhuis ’t Kommetje. Stond altijd klaar om te helpen bij Sinterklaasfeesten, toernooien en het waterpolokamp.

Piet Smits, in 2003 begon zijn zoon met wedstrijdzwemmen bij de vereniging, hij wilde niet aan de kant zitten dus begon hij als snel met de klokkerscursus. Hij wilde graag scheidsrechter worden en dat is hij uiteindelijk ook geworden, via jurysecretaris, kamprechter, starter en uiteindelijk scheidsrechter in 2012. In 2016 behaalde hij de aantekening voor het openwater wedstrijdzwemmen. Veel wedstrijden voor de vereniging begeleid maar ook buiten onze vereniging veel gedaan. Vooral het afhandelen van afmeldingen en het samenvoegen van series is hij erg bedreven. Piet heeft ook jarenlang de uitwisselingsweekenden met de zusterzwemverenigingen SC Hürth uit Duitsland en Thetford Dolphins uit Engeland georganiseerd, van de reis tot de accommodatie en de uitstapjes. Als lid van de KNZB heeft hij zich ook regionaal en landelijk ingezet.

Dineke Wegman, in 2001 begonnen als tijdwaarnemer tijdens wedstrijden bij de vereniging nadat haar zoons wedstrijden gingen zwemmen. Na diverse cursussen is ze van kamprechter, jurysecretaris en af en toe plaatsvervangend scheidsrechter opgeklommen. Ze is zowel regionaal als landelijk altijd bereid om haar steentje bij te dragen. Sinds jaren is ze ook lid van de zwemcommissie, ze is daar verantwoordelijk voor de officials.

John Wegman, in 2000 begonnen als tijdwaarnemer en daarna via diverse opleidingen doorgeleerd voor kamprechter, jurysecretaris, en starter. Hij is zowel regionaal als landelijk actief. Binnen de Kempvis en ook voor het regionale talententeam regelmatig zwemmers geholpen met het verbeteren van de start, perfectie en discipline staat hierbij voorop.

Het algemeen bestuur van De Kempvis is verheugd met de benoeming van deze zeven leden tot erelid en feliciteert hen nogmaals van harte met deze welverdiende eer.