Vrienden van de Kempvis


Op de feestavond van 19 februari 2011 is een nieuwe club opgericht, namelijk de Vrienden van de Kempvis. Jij hoort daar toch ook bij? Iedereen kan lid van worden van deze gezellige club en het kost maar €50,- per jaar. Hoe dat precies gaat en wat jullie als deze club gaan betekenen voor de Kempvis gaan we hier trachten uit te leggen. Wanneer je nog meer wilt weten kan je met vragen terecht bij Jelle Corpeleijn, de initiatiefnemer tot het oprichten van deze club. Om deze communicatie zonder omwegen te laten plaatsvinden hebben we alvast een e-mailadres gelanceerd waar je met alle vragen, opmerkingen en vooral aanmeldingen terecht kan. email: vriendenvande@kempvis.nl

Vrienden van..? 

Veel mensen zullen dit initiatief herkennen uit de voetballerij waar dit fenomeen vaak als club van 100 wordt aangeduid. De honderd slaat dan op het bedrag wat moest worden ingelegd, honderd gulden. Het woord gulden geeft al aan dat dit een redelijk gedateerde naam is en daarom hadden wij gedacht aan: vrienden van de Kempvis.

Wie zijn dat? 

Dat zijn wij allemaal zullen jullie zeggen en dat is ook zo, maar het is ook de nieuwe naam van een groep mensen die het belangrijk vinden dat de er leuke dingen binnen de vereniging gedaan worden. Zó belangrijk dat zij daar jaarlijks een kleine bijdrage voor over hebben. Bijvoorbeeld oud-leden die terugkijken op een leuke periode waarin zij actief lid waren van de Kempvis. Ouders die het belangrijk vinden dat de Kempvis meer is dan een zwemvereniging of opa’s en oma’s die zien dat hun kleinkinderen een fijne tijd beleven bij de club.

Er zijn natuurlijk ook bedrijven. Dan bedoelen we in dit verband niet de grote multinationals maar de kapper en de bakker om de hoek. Mensen die op een of andere manier betrokken zijn bij onze club. In ruil voor hun bijdrage bieden wij hen een stukje naamsbekendheid in ons clubhuis. Een digitaal tegeltje op het grote scherm. Met een regelmatige interval zal op het scherm een slide show worden getoond met daarop de Vrienden van de Kempvis. Iedere vriend wordt de mogelijkheid geboden om een pagina aan te leveren met een onderwerp dat hij of zij zelf bepaalt. Iedereen kan dit invullen op zijn eigen manier. Een bedrijf zal waarschijnlijk zijn bedrijfsactiviteiten vermelden. Een team zal mogelijk kiezen voor een kampioensfoto, maar een bedankje of desnoods een foto van de hond die altijd alleen thuis moet blijven, kan natuurlijk ook.

Wat voor leuke dingen? 

Zoals jullie allemaal weten ondergaat ons clubhuis ‘t Kommetje een metamorfose. Vanuit de gedachte om er een gezellige thuisbasis te maken voor alle leden van de Kempvis is er al flink geïnvesteerd. Maar we zijn nog lang niet klaar. De Vrienden van de Kempvis is ook zeker van plan om een deel van het geld te investeren in ons clubhuis. Dat is per slot van rekening de plek bij uitstek waar iedereen ervan kan genieten. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor de inrichting en de apparatuur van ’t Kommetje, maar ook voor de feestjes die daar gegeven worden, speciale uitstapjes en andere teamuitjes.

Kortom alle leden, leiders en bestuursleden kunnen een verzoek indienen bij de Vrienden van Kempvis om in aanmerking te komen voor een donatie uit de pot. Per jaar zal gekeken worden wie er in aanmerking komen en hoe groot het bedrag zal zijn.

Mooi voorbeeld is het teamuitje van de DG2. Het hele team, aangevuld vanuit de EG1 zijn op uitnodiging van Krijn en Jeroen naar een hoofdklassewedstrijd in Dordrecht gaan kijken. Vooraf patat eten bij Krijn en daarna volledig verzorgd naar Dordrecht. Vrienden van de Kempvis vinden het mooi dat dit soort dingen georganiseerd worden. Door een verzoekje in te dienen kunnen de Vrienden zorgen voor een bijdrage in de kosten.

Dit is een eerste publicatie. Op zaterdag 19 februari 2011 is “de Vrienden van de Kempvis” officieel opgericht. Weten jullie mogelijk nog andere mensen, die hierbij willen horen. Maak die mensen dan enthousiast voor onze club. Iedereen kan  zich aanmelden op het mailadres van de vrienden: vriendenvande@kempvis.nl