Waterpolo


De waterpolo afdeling van de Kempvis is een van de grootste verenigingen van de regio. Ons beleid is gebaseerd op plezier en prestatie. Het verenigingsgebeuren is groot. Er is voor ieder wat wils. We hebben een grote jeugdafdeling, maar ook plaats voor volwassenen. Ons 1e dames en 1e heren team spelen landelijk, dus ook prestatie is een onderdeel.

 

Kinderen die hun A-diploma hebben gehaald kunnen zich melden (via hun ouders) om met waterpolo te beginnen. Bij deze groep staat spel centraal, maar hierin zit wel degelijk een geheel opleidingsplan. Gemiddeld doet een kind er 10 jaar over om haar of zijn top te behalen. Dus als je met 7 jaar begint, dan heb je op je 17e je top. Natuurlijk is er altijd het een en ander te leren, want bij waterpolo raak je nooit uitgeleerd, er is altijd wel iets te verbeteren. Ieder kind speelt in ene team van zijn eigen leeftijd, zij spelen samen waterpolo, doen samen activiteiten en hier ontwikkelen de vriendschappen dan vanzelf. Kinderen mogen altijd eerst een aantal keren meetrainen om te kijken of ze het leuk vinden.

 

Al jaren hebben we voor jong en oud ook activiteiten naast de waterpolosport. Voor de jeugd moet je denken aan: bowling, kerstontbijt, kinderdisco, waterpolokamp, paastoernooi, etc.  Al deze activiteiten worden georganiseerd door ouders en trainers van de jeugd. Voor de volwassenen is het clubhuis de centrale plaats waar hun activiteiten plaats vinden. Dat is na de wedstrijd even napraten, maar ook de feesten, die om de twee maanden georganiseerd worden.

 

We mogen ons in de gelukkige omstandigheden prijzen dat we genoeg vrijwilligers hebben om de vereniging te draaien. Alles, maar dan ook alles wordt gedaan met vrijwilligers. Op de jeugd teams hebben we al 20 trainers. Deze trainers spelen ook vaak zelf en bestaan uit oudere jeugd, die dan weer begeleid worden door volwassen trainers die hun kennis en ervaring aangaande het aanleren en verbeteren aan hun overbrengen.

 

Kortom de waterpolo sport bij de Kempvis in Spijkenisse leeft. Aan jou de keus of je hier bij wil horen.